Ispiši ovu stranicu
Petak, 19 Veljača 2016 15:01

12. Međunarodni festival dokumentarnog filma - ZagrebDox

Napisao 
ZagrebDox ZagrebDox ZagrebDox

Kraj veljače i početak ožujka je ucrtan u kalendare svih ljubitelja dokumentarnog filma kao vrijeme za "hvatanje" dobrog dokumentarca na festivalu ZagrebDox.

Festival je osnovan 2005. godine, a cilj mu je ponuditi gledateljima i stručnjacima recentne dokumentarne filmove i potaknuti razvoj dokumentarne produkcije, po čemu je jedinstven u Hrvatskoj, a i Europi. Međunarodni festival dokumentarnog filma, ZagrebDox se ove godine održava na tradicionalnom mjestu u Cineplexx kinima u Centar Kaptol od 21. do 28. veljače. Kao i predhodnih godina na festivalu raspored događanja je iznimno bogat, a ponuda je puno šira od samih projekcija. 12. ZagrebDox otvara britanski film "Što smo si bliže" .

Ove godine možemo pogledati filmove u više kategorija:

  • službena konkurencija,
  • službeni program,
  • retrospektive i
  • posebni programi.

Kao dodatna događanja nam se nude predstavljanje knjige "Tko tu koga gleda" autorice Martine Globočnik. U srijedu, 24.2. se održava promocija novog broja Hrvatskog filmskog ljetopisa s govornicima i autorima tekstova Dinkom Radonićem i Arsenom Oremovićem te glavnim urednikom Nikicom Gilićem. Za široku publiku je organiziran Dox party za sve koji se poslije gledanja dokumentarnih filmova žele zabaviti i podružiti uz dobru glazbu. Ulaz na party je besplatan, a održava se na Trgu Bana Jelačića 9. Projekt festivala ZagrebDox Pro se nastavlja i ove godine, a riječ je o radionicama osmišljenim za timove profesionalnih redatelja i producenata. U određenim slučajevima timovima se može pridružiti i scenarist, snimatelj ili montažer, no redatelj i/ili producent mora biti prisutan. Samo sudionici koji pohađaju radionicu mogu sudjelovati na pitching forumu i pojedinačnim sastancima.

Poslijednja izmjena dana Petak, 19 Veljača 2016 17:17